Geregistreerd partnerschap Rotterdam Stadhuis FOTOlief fotograaf fotoshoot fotografie Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Oud-Beijerland, Heinenoord, Rhoon, Poortugaal en Rotterdam

Geregistreerd partnerschap in Stadhuis Rotterdam

Woensdag 8 maart lieten Nina en Fabio zich in het Stadhuis van Rotterdam registreren als partners. Ze hadden mij gevraagd om foto’s van hun geregistreerd partnerschap te maken.

Het was een chaotische ochtend op het stadhuis, waardoor de ceremonie later startte dan gepland. Dit stelde ons in de gelegenheid om alvast de fotoreportage in de binnentuin te doen, wat eigenlijk op de planning stond voor na de ceremonie. Daarnaast hebben we binnen nog groepsfoto’s gemaakt, want er waren vier kinderen te gast en voor hen was het zonder jas te koud buiten.

De ceremonie was heel bijzonder. Fabio’s familie was overgekomen uit Duitsland en daar hadden Nina en Fabio een Duitssprekende ambtenaar voor geregeld. Zij deed de ceremonie in twee talen. Na het ja-woord volgde nog een leuke verrassing voor de gasten. Nina is zwanger van hun tweede kindje en aan het eind van de ceremonie hebben ze onthuld dat ze een tweede dochtertje verwachten. Zo leuk om hierbij te zijn en alle blije gezichten te zien!

Nina en Fabio, bedankt dat ik op jullie bijzondere dag aanwezig mocht zijn. Heel veel geluk met jullie groeiende gezin!

Liefs, Martine


Nude zwangerschapsfoto’s in de studio

Boek je een zwangerschapsshoot in de studio, dan zijn er heel veel stijlen mogelijk. Je kunt eigen kleding dragen, gebruik maken van de jurken en doeken uit mijn ‘client closet’, of je gaat voor pure ‘nude’ foto’s. Bij nude foto’s zien we veel huid – in ieder geval een blote buik. Ook is het mogelijk een spiegelfoto te maken. Zie het voorbeeld hieronder. En als je een zwangerschapsshoot én newbornshoot boekt, kunnen we ook nog eens een spiegelfoto maken met baby óp en baby ín de buik.

Meer weten over zwangerschapsfotografie? Zie de informatiepagina en het portfolio.


Props die ik gebruik bij een geposeerde newbornshoot

Bij een geposeerde newbornshoot in de studio kun je ter plekke kiezen welke spullen ik voor de foto’s van jullie newborn ga gebruiken. Ik maak foto’s van jullie baby op de beanbag en in één of twee props. In onderstaande collages zie je welke newbornprops en kleuren je kunt kiezen. Bij alle kleuren heb ik matchende mutsjes en/of haarbandjes. Naast de foto’s van jullie baby, maak ik indien gewenst tussendoor ook foto’s met papa, mama en eventuele oudere broers of zussen.

Meer weten over newbornfotografie? Zie de informatiepagina en het portfolio.

Hou je niet van geposeerde newbornfoto’s, maar wil je wel graag foto’s als jullie baby nog zo klein is? Boek dan een lifestyle newbornshoot bij jullie thuis.


Jaaroverzicht 2022

De laatste drie maanden van 2022 waren op zijn zachtst gezegd niet heel aardig voor ons… Mijn vader lag twee maanden in het ziekenhuis waarvan 3,5 week op de IC. Ik heb me in die weken weinig met mijn werk bezig gehouden. Daardoor had ik ook geen helder beeld meer van alle leuke, lieve en mooie fotoshoots die ik dit jaar heb gedaan. Totdat ik dit jaaroverzicht ging maken… Het is elk jaar geweldig om alles in sneltreinvaart terug te zien. Ik mocht in totaal 101 fotoshoots verzorgen, waarvan ik iets meer dan de helft met jullie kon delen.

De fotoshoots waren als volgt verdeeld:

 • Bruiloft: 1
 • Zwangschapsshoots: 11
 • Newbornshoots (incl. lifestyle): 29
 • Cakesmash fotoshoots: 30
 • Baby- en kindershoots: 10
 • Gezinsfotoshoots (incl. lifestyle): 13
 • Familieshoots: 4
 • Loveshoots: 2
 • Generatieshoot: 1

In onderstaande collage zie je van veel fotoshoots een foto terugkomen.

Ik hoop dat 2023 wat liever voor ons zal zijn en wens jullie allemaal veel gezondheid, geluk en liefde toe.

Liefs, Martine


Trouwfotografie bij FOTOlief in Barendrecht. bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf

Bruiloft Rosanne en Robert bij Abel in Rhoon

Zaterdag 30 juli 2022 was de bruiloft van Robert en Rosanne bij Abel in Rhoon. Ik mocht hun ceremonie, taart&bubbels, trouwreportage en high tea vastleggen.

Ook voor hun tweejarige dochtertje Linde was op deze prachtige dag een hoofdrol weggelegd. Robert kwam met haar de trouwzaal binnen, waarna Rosanne volgde met haar vader. Het was een mooie ceremonie waarbij Linde de ringen mocht brengen.

Na de felicitaties, het aansnijden van de taart en het proosten met bubbels, was het tijd voor groepsfoto’s en de trouwreportage. Deze hebben we gedaan in de omgeving van Abel en langs de Oude Maas. Linde was er de eerste helft van de reportage ook bij, daarna ging zij met haar oma’s terug en kon ik nog foto’s maken van bruid en bruidegom samen.

Het was een heerlijke bruiloft om bij aanwezig te mogen zijn. Bedankt Robert en Rosanne voor jullie vertrouwen en heel veel geluk in jullie huwelijk!


Leuke samenwerking met Baby spa Goud

FOTOlief wordt enthousiaste partner van Baby spa Goud in Barendrecht. Bij Baby spa Goud kan je baby (vanaf 14 dagen tot ongeveer een jaar oud) ontspannen floaten in een speciale babyjacuzzi. Aansluitend kun je je baby ook nog een shantala massage geven. Een heerlijk moment voor jullie samen!

Als klant van FOTOlief mag ik je na een fotoshoot een kortingskaart van Baby spa Goud t.w.v. € 10,- geven. Andersom krijg je als klant van Baby spa Goud een flyer waarmee je bij een fotoshoot bij FOTOlief gratis één fotobestand t.w.v € 7,50 extra mag uitkiezen.

Meer weten over de arrangementen bij Baby Spa Goud? Kijk op www.babyspagoud.nl.


Jaaroverzicht 2021

31 december 2021… De laatste dag van (alweer) een raar jaar. Nog steeds zitten we met coronamaatregelen, wie had dat gedacht? Daarnaast kreeg ik te maken met rugklachten, waardoor het niet altijd liep zoals ik wilde. Het was op alle vlakken een bewogen jaar, waarin ik toch nog 110 keer iemand blij heb mogen maken met mijn foto’s. Benieuwd naar het jaarlijkse overzicht? Hier komt-ie:

 • Bruiloften: 2
 • Zwangschapsshoots (incl. lifestyle): 18
 • Newbornshoots (incl. lifestyle): 35
 • Cakesmash fotoshoots: 34
 • Baby- en kindershoots: 6
 • Gezinsfotoshoots (incl. lifestyle): 7
 • Generatieshoots: 5
 • Familieshoots: 3

In de bijbehorende collage zie je van bijna elke fotoshoot een foto terugkomen.

Ik hoop dat 2022 voor jullie allemaal gezond, rustig en liefdevol mag zijn <3

Liefs, Martine


Newbornshoot newbornfotografie newbornfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Nieuw: het baby’s eerste jaarpakket

Het eerste jaar van je baby in drie fotoshoots en een luxe fotoalbum

Regelmatig zie ik ouders na een newbornshoot van hun baby terugkomen voor een 6-maandenshoot en een cakesmash fotoshoot. Daardoor kwam ik op het idee om een jaarpakket samen te stellen, waarbij je een leuke korting ontvangt.

In het baby’s eerste jaarpakket zitten maar liefst drie fotoshoots én een luxe fotoalbum. Het jaarpakket heeft diverse voordelen:

 • Je bent verzekerd van een plekje voor drie fotoshoots, namelijk vlak na de geboorte, rond 6 maanden en voor de eerste verjaardag van je kindje.
 • Je ontvangt een leuke combinatiekorting van wel € 75,- omdat je drie fotoshoots tegelijk boekt, inclusief een luxe fotoalbum t.w.v. € 100,-.
 • De foto’s van de fotoshoots ontvang je niet alleen digitaal in hoge resolutie, maar ook in een luxe fotoalbum. Een prachtige tastbare herinnering aan het eerste jaar van je kindje.

Wat is bij het jaarpakket inbegrepen?

 • Een newbornshoot met 15 digitale foto’s naar keuze. Je kunt kiezen voor een geposeerde newbornshoot in de studio in Barendrecht of een lifestyle newbornshoot (met 18 digitale foto’s naar keuze) bij je thuis, t.w.v. € 170,-.
 • Een 6-maandenshoot in de studio met 10 digitale foto’s naar keuze, t.w.v. € 140,-.
 • Een cakesmash fotoshoot in de studio met ongeveer 15-30 digitale foto’s. De cakesmash is inclusief taartje, gebruik van feestelijke versiering en bijpassende kleding, én badsessie, t.w.v. € 190,-.
 • Bij de newbornshoot en de 6-maandenshoot is het ook mogelijk om foto’s met het gezin en/of oudere broers/zussen te maken.
 • Een luxe fotoalbum van 30×20 cm vormgegeven in de stijl van FOTOlief t.w.v. € 100,-.

De prijs van het baby’s eerste jaarpakket is € 525,-. Je betaalt dit bedrag in één keer, maar mocht er nou iets gebeuren waardoor een van de drie fotoshoots niet door kan gaan, dan ontvang je uiteraard een gedeelte van het bedrag terug.

Heb je interesse in het jaarpakket? Neem dan contact op via martine@foto-lief.nl.

Een mooi voorbeeld zie je in onderstaand filmpje.


Jaaroverzicht 2020

2020 was een raar jaar. Ten eerste dankzij het coronavirus en alle maatregelen daaromheen. Ten tweede omdat wij ons gezin uitbreidden met een puppy en ik ruim de tijd heb genomen om ons nieuwe gezinslid op te voeden. Daardoor heb ik minder fotoshoots gedaan dan in voorgaande jaren. Toch heb ik 85 keer herinneringen mogen vastleggen voor heel veel mooie gezinnen. Een overzicht:

 • newbornshoots (incl. lifestyle): 26
 • cakesmash fotoshoots: 26
 • gezinsfotoshoots (incl. lifestyle): 14
 • zwangerschapsshoots (incl. lifestyle): 8
 • baby- en kindershoots: 5
 • familieshoots: 3
 • generatieshoots: 2
 • Earlybirds: 1

Heel erg bedankt voor jullie vertrouwen in FOTOlief in deze gekke tijden. Hopelijk wordt 2021 een normaler jaar!


foto op hexagon

Review foto op hexagon

Dit is alweer de derde review voor fotocadeau.nl. Na eerst een foto op hout en een wereldkaart getest te hebben, werd ik nu benaderd voor iets nieuws. Je hebt ze vast al ergens gezien. De ‘honingraat’-foto’s voor aan de muur van canvascompany.nl. Superleuk om te ontvangen en testen natuurlijk!

Bestellen
Het plaatsen van de bestelling ging helaas niet zonder slag of stoot. Ik werk met Apple en op de een of andere manier lukte het niet om de foto’s te uploaden in het online bestelprogramma. Bestellen moest via een omweg, maar is uiteindelijk wel gelukt. Ik hoop dat het probleem inmiddels verholpen is, voor het geval je als Apple-gebruiker ook een bestelling wilt plaatsen. Bestel je vanaf een niet-Apple apparaat, dan zou het gewoon moeten lukken.

Opties
De hexagons zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en aantallen. Ik mocht negen hexagons van 17×15 cm testen. Het formaat viel kleiner uit dan ik gedacht had. Ik heb dus een kleiner muurtje uitgezocht om ze op te hangen, want boven de bank zouden ze nog kleiner uitvallen dan de canvas die we daar nu hebben hangen.

Levering
De foto’s op hexagon werden binnen vier dagen thuisbezorgd, samen met plakstrips (in negen aparte plastic zakjes), een speciale tool om de juiste onderlinge afstand te bepalen en een duidelijke handleiding (ook negen keer). Kleine tip aan de leverancier: doe de plakstrips in één zakje en stuur maar één handleiding mee, dat scheelt weer plastic en papier en dus ook afval.

Kwaliteit en prijs
Na het openmaken van het pakket vond ik de foto’s in eerste instantie niet zo scherp en kleurgetrouw afgedrukt als ik verwacht had. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit niet meer opvalt als ze eenmaal aan de muur hangen, omdat je er dan vanaf een afstandje naar kijkt. Daarnaast zal je waarschijnlijk meer details zien als je een groter formaat bestelt. De prijs (€ 125,55 voor negen hexagons van 17×15 cm) vind ik aan de hoge kant. Wil je een echte blikvanger aan een grote muur dan ben je al snel 100 tot 200 euro meer kwijt.

Gebruiksgemak
De hexagons bevestig je eenvoudig met plakstrips aan de muur. Bij juist gebruik van de plakstrips verwissel je ze ook nog eens gemakkelijk van plek. Wil je de foto’s helemaal ergens anders ophangen, dan trek je de plakstrips zonder de muur te beschadigen zo weer los.

Kortom
Wil je graag iets bijzonders met je foto’s doen? Wil je graag meerdere foto’s ophangen? De mogelijkheid hebben om uit te breiden of te veranderen? Dan zijn foto’s op hexagon een leuk idee. En als je dan op een leuke actie wacht (want die hebben ze regelmatig), dan betaal je er ook nog eens een leuke prijs voor. Wil jou nou iets totaal anders? Kijk dan eens voor alle opties op Fotocadeau.nl.


review FOTOlief Saal Professional Line

Review Saal Digital Professional Line

April 2020 – Voor de tweede keer mocht ik voor Saal Digital Nederland een fotoalbum testen. Deze keer een album uit de Professional Line. Kwaliteit zoals ik gewend ben van Saal Digital, maar dan met een extra luxe uitstraling.

Het fotoboek
Binnen de Professional Line zijn er diverse aantrekkelijke omslagen mogelijk, zoals lederlook, houtlook en linnen in verschillenden kleuren, eventueel in combinatie met een acryl voorkant. Ik koos voor acryl met een zwartlederen rug en achterkant. Het acryl geeft letterlijk een extra dimensie aan de foto op de voorkant.

De pagina’s zijn standaard platliggend (opengeslagen blijven ze wel iets bol staan) en gemaakt van stevig fotopapier in de opties mat, glans, High-End mat en art. Als je wilt, kun je ook voor een album met extra dik fotopapier kiezen. Bijzonder vind ik dat de eerste en laatste pagina verlijmd zijn met de kaft, waardoor je geen lege schutbladen aan het begin en aan het eind hebt.

De foto’s worden precies als op het beeldscherm afgedrukt. De kleuren zijn helder en de scherpte is perfect. Het album wordt standaard zonder leverancierslogo geproduceerd. Tegen een meerprijs kun je een premium bewaarbox mee bestellen in diverse kleuren lederlook of linnen.

De ontwerpsoftware
Downloaden en installeren van de software is gemakkelijk. Voor het ontwerpen van het album zijn er veel mogelijkheden, zoals starten met een lege opmaak, zelfontworpen pagina’s inladen of je album automatisch laten vullen. Je kunt kiezen uit verschillende achtergronden, thema’s, kaders, etc. Ten opzichte van de vorige keer zijn de opties om je album naar eigen wens vorm te geven behoorlijk uitgebreid. Het ontwerpen wijst zich eigenlijk vanzelf. Ook het opzoeken en selecteren van foto’s werkt eenvoudig. Daarnaast kun je indien gewenst een foto vanuit de software nog bewerken in bijvoorbeeld Photoshop.

Betaling
De reden dat ik niet standaard bij Saal Digital mijn albums bestel, is dat ik niet met iDeal kan betalen. De enige opties zijn PayPal, Creditcard en factuur. Dit is dan ook zeker een aandachtspunt.

Levering en service
Het album werd na een kleine week netjes afgeleverd met DHL, maar er zat een productiefout in. De eerste pagina’s hadden overduidelijk een gele gloed, alsof het sepiafoto’s waren. De rest van het album was wel goed. Na contact met de serviceafdeling werd er een nieuw album toegestuurd en die was gelukkig wel in orde.

Conclusie
Een fotoboek uit de Professional Line van Saal Digital Nederland is een goede keuze. Eenvoudig vorm te geven, vele luxe uitvoeringen mogelijk, professionele kwaliteit en snelle levering. De prijs ligt wel hoger dan bij een standaard album, maar de uitvoering is het zeker waard.


CORONA-nieuws

Barendrecht – 24 maart 2022

Om een besmetting met het coronavirus bij mijn én jullie gezin te voorkomen, gelden bij FOTOlief de volgende maatregelen:

 • De fotoshoot moet verzet worden als een van jullie corona-gerelateerde klachten heeft, zoals hoesten, keelpijn, niezen, loopneus, verstopte neus, verhoging, koorts of verminderde reuk/smaak. Zijn jullie helemaal klachtenvrij? Dan zijn jullie van harte welkom. Hetzelfde geldt overigens als ik of iemand binnen mijn gezin klachten heeft.
 • Wil je een mondkapje dragen, dan mag dat. Ik zal er zelf alleen een dragen als ik op korte afstand met newborns werk. In overige gevallen zal ik zoveel mogelijk afstand proberen te bewaren.
 • Ik schud geen handen.
 • Kom je naar de studio, doe dan bij binnenkomst je schoenen uit en desinfecteer je handen. Neem ook zelf iets te drinken mee.

Blog fotografie thuis FOTOlief fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Maak zelf mooie foto’s van je kinderen op deze plekjes in huis

Januari 2020 – Kinderen veranderen heel snel en dat geldt niet alleen voor de eerste maanden. Met foto’s leg je deze groei voor altijd vast. Mooie, natuurlijke babyfoto’s en kinderfoto’s kun je heel goed zelf thuis maken, omdat kinderen zich daar op hun gemak voelen. Op deze vijf plekjes in huis krijg je de leukste resultaten. Je hebt er geen professionele camera voor nodig. Met een beetje aandacht kun je ook met je telefoon goede foto’s maken. Let daarbij vooral op het standpunt. De mooiste foto’s maak je namelijk op ooghoogte van je kind. Door de knieën dus!

1 – Kinderkamer
De kinderkamer is heel geschikt voor het fotograferen van kinderen. Terwijl je kind met speelgoed speelt of een boekje leest, kun jij bijna ongemerkt foto’s maken. Dit zorgt voor ontspannen beelden waarop je kind helemaal zichzelf is. Van baby’s kun je leuke foto’s maken in een ledikant, wanneer ze door de spijlen van het bedje kijken. De beste foto’s maak je in de buurt van een raam bij natuurlijk daglicht.

De mooiste foto’s maak je op ooghoogte van je kind.

2 – Badkamer
Veel kinderen genieten van spetteren in bad. De badkamer is dan ook een geschikte ruimte om spontane foto’s te maken. Is je kindje nog erg klein of heb je geen bad, dan kan het leuk zijn om de wastafel als badje te gebruiken. Veiligheid staat altijd voorop. Gebruik daarom in de badkuip maar een klein laagje water en zorg dat er iemand in de buurt is om je kleintje vast te houden of in de gaten te houden terwijl jij de foto’s maakt. Laat je kind spelen met badschuim, een badeendje of een washandje. Of pak de bellenblaas erbij. Succes gegarandeerd!

3 – Eettafel
Je maakt ongetwijfeld regelmatig foto’s van je kindje tijdens het eten. Maar aan de eettafel kun je ook heerlijk knutselen. Geef je kind een groot vel papier (of iets anders wat beschilderd kan worden), verf en een kwast en kijk hoe hij helemaal opgaat in het maken van een kunstwerk. Voor extra licht zou je hier de eettafellamp kunnen aanzetten. Daar krijg je een mooie warme gloed van. Probeer flitslicht te vermijden in verband met harde schaduwen.

Gebruik het liefst natuurlijk daglicht, geen flitslicht.

4 – Slaapkamer
Wat is er nou leuker dan het grote bed van papa en mama. Je kunt er onder de dekens kruipen, op springen en lekker stoeien. Doe een kiekeboe-spelletje waarbij je kind steeds onder de dekens door gluurt. Laat kleine kinderen pas op bed springen als ze iemand een handje geven. Samen springen is ook erg leuk. En stoeien met papa of mama is natuurlijk helemaal te gek! Met een witte of lichtgekleurde dekbedhoes maak je de mooiste foto’s op bed.

5 – Buiten
De tuin (of het balkon) is ook heel geschikt om foto’s te maken, omdat je hier genoeg daglicht hebt. Heb je een schommel, glijbaan of ander speeltoestel, dan kun je spontane foto’s maken als je kinderen zich daarop uitleven. Voor de beste foto’s wacht je het liefst tot de zon achter de wolken zit. Zonlicht geeft harde schaduwen en bij bewolkt weer worden de foto’s veel zachter. Kijk uit als je foto’s onder een parasol of zonnescherm maakt. Felle kleuren (bijvoorbeeld oranje of rood) zie je terug in de gezichtjes.

Wil je toch liever professionele foto’s? Of wil je ook graag zelf of als gezin op de foto? Boek dan een lifestyleshoot bij FOTOlief. Hierbij worden jullie gefotografeerd tijdens alledaagse momenten in jullie eigen omgeving.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits (babysits.nl), de oppas-community van Nederland. Ben je nog op zoek naar een oppas? Bij Babysits zijn meer dan 39.000 oppassen​ ingeschreven en vind je gemakkelijk een ​oppas in de buurt​!


Jaaroverzicht 2019

December 2019 – Aan het eind van het jaar kijk ik graag even terug op alle mooie herinneringen die ik mocht vastleggen. Van zwangerschappen, pasgeboren baby’tjes en eerste verjaardagen tot waardevolle gezinsmomenten. En laat ik de vrijwillige fotoshoots voor de Stichting Earlybirds niet vergeten…

Ik heb dit jaar iets minder fotoshoots gedaan dan in 2018. Dat heeft te maken met twee keuzes die ik maakte: minder en uiteindelijk geen fotoshoots in de weekenden meer én de keuze om te stoppen met minishoots. Ik wil alleen nog volwaardige fotoshoots aanbieden, waarbij ik alle tijd voor jullie neem. Gelukkig wisten heel veel gezinnen mij hiervoor te vinden en daar ben ik ze stuk voor stuk heel erg dankbaar voor.

Een overzicht:
11 zwangerschapsshoots (studio en buiten)
39 newbornshoots (incl. lifestyle)
56 cakesmash fotoshoots
14 baby- en kindershoots
15 gezinsfotoshoots (incl. lifestyle en buiten)
4 familieshoots
1 bruiloft
6 Earlybirds-reportages
In totaal heb ik in 2019 dus 146 bijzondere momenten gefotografeerd.

De eerste weken van 2020 zijn alweer volgeboekt. Maar eerst ga ik met mijn gezin genieten van de kerstdagen, oud en nieuw en onze verjaardagen. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een nieuw jaar vol gelukkige momenten!

Liefs, Martine


Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Bruiloft Marc en Nathalie in Watertoren Barendrecht

December 2019 – Het is alweer bijna twee maanden geleden dat Marc en Nathalie trouwden in de Watertoren in Barendrecht. Een regenachtige herfstweek ging eraan vooraf, maar op vrijdag 18 oktober 2019 was het uiteindelijk toch grotendeels droog. Het was een prachtige dag om vast te leggen, met een gewaagde rode trouwjurk, een trouwreportage in het Kasteel van Rhoon, een ceremonie in de Watertoren, een borrel in ’t Ouwe Durp en tot slot een diner in Diggels.

Enkele weken geleden kwamen Marc en Nathalie langs om de foto’s van hun trouwdag te bekijken. Het is altijd leuk om dan even na te praten over de ervaringen van die dag. En natuurlijk ook om de reacties op hun gezichten te zien bij het bekijken van de foto’s. Enthousiast vertrokken ze met hun foto’s op een mooie gepersonaliseerde USB-stick weer naar huis.

Dat enthousiasme voel ik zelf ook iedere keer als ik een bruiloft mag fotograferen. Ik was dan ook blij verrast toen Marc en Nathalie na een kennismakingsgesprek lieten weten dat ze mij hadden gekozen als fotograaf voor hun trouwdag. Doordat ik veel meer zwangere dames, pasgeboren baby’s, cakesmashende 1-jarigen en gezinnen fotografeer dan bruidsparen, voel ik me elke keer vereerd als ik bij zo’n intieme gebeurtenis als een bruiloft aanwezig mag zijn.

Marc en Nathalie, bedankt voor jullie vertrouwen en heel veel geluk samen!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie


Review Wereldkaarten.nl

Januari 2019 – Mijn liefde voor fotografie is rond 2008 ontstaan, toen Martijn en ik onze eerste grote reis naar Afrika maakten. In de jaren daarna zijn hier heel wat mooie bestemmingen aan toegevoegd. In ons nieuwe huis wilde ik hier graag iets mee doen. Ik wist dus ook direct dat ik ‘ja’ moest zeggen toen ik vlak voor onze verhuizing werd gevraagd een persoonlijke wereldkaart op een canvas doek uit te testen.

In de webshop van Wereldkaarten.nl kun je kiezen uit heel veel verschillende ontwerpen. Van traditionele tot grafische wereldkaarten en van kleurrijk tot monochroom. Ook zijn er diverse ondergronden mogelijk, zoals canvas, aluminium, plexiglas en hout, en kun je zelf kiezen welk formaat je wilt. Naast wereldkaarten kun je er ook terecht voor landkaarten en stadskaarten. Keuze genoeg dus!

Ik koos voor een zwarte vingerafdruk op een witte canvas, omdat dit past bij onze slaapkamer. Binnen enkele dagen werd de wereldkaart thuisbezorgd en heb ik hem boven ons bed opgehangen. Zodat we nog lang over alle mooie reizen kunnen dromen! Het resultaat zie je op de foto’s.

Wel een klein aandachtspuntje: ik heb zelf een ophangsysteem moeten kopen, want dit zit er niet standaard bij en kon ik ook niet als accessoire mee bestellen.

PS. Wil je graag iets persoonlijkers dan een wereldkaart? Kijk dan eens voor een canvas foto.


Jaaroverzicht 2018

Januari 2019 – Wat een mooi jaar heb ik weer achter de rug! Naast onze verhuizing mocht ik voor 174 gezinnen en families foto’s maken van bijzondere momenten in hun leven. Dat zijn er 44 meer dan in 2017. In deze collage zie je een selectie van 90 fotoshoots. In 2019 sta ik gewapend met mijn camera weer voor jullie klaar om nog veel meer mooie momenten te fotograferen. Bedankt dat jullie voor FOTOlief kozen en bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik wens jullie een gelukkig en fototastisch 2019!

Een splitsing van alle fotoshoots:
78 cakesmashes
36 newborns
14 gezins- en familieshoots
13 baby- en kindershoots
13 generatiefoto’s
10 zwangershoots
5 bruiloften
4 Earlybirds-reportages
1 loveshoot


Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

De bruiloft van Frank en Monika

Bruiloft Barendrecht – Precies twee maanden geleden was de bruiloft van Frank en Monika. Een lief stel dat ik al ken sinds ze in verwachting waren van hun dochter Lotte. Na een zwangerschapshoot en een newbornshoot kwam de vraag of ik hun trouwdag wilde fotograferen. Natuurlijk wilde ik dat; niets is fijner dan mensen fotograferen die je al kent! Maar voordat het zover was, mocht ik eerst in de Zuidpolder foto’s maken voor hun trouwuitnodiging en menukaart. Dat was meteen een mooi voorproefje voor de trouwreportage.

Vrijdag 19 oktober 2018 was dé grote dag. In de ochtend had ik afgesproken bij Monika en Lotte, voor wat detailfoto’s en de laatste voorbereidingen. Toen Frank bijna zou aanbellen werd de spanning voelbaar. Het moment dat je elkaar voor het eerst in trouwkleding ziet is natuurlijk ook heel bijzonder. Nadat de eerste zenuwen verdwenen waren, volgde de trouwreportage in de Zuidpolder, een ceremonie in de Watertoren, een dienst in de Petra Kerk in Rotterdam en taart en bubbels in de Theetuin in Ridderkerk. Een volle dag, maar het verliep allemaal volgens het boekje. En ook het weer was top. Droog, zonnig, aangenaam en zelfs de bomen waren nog groen. Beter kun je niet wensen in oktober!

Lieve Frank en Monika, bedankt dat ik jullie trouwdag van zo dichtbij mocht meemaken. Geniet van de foto’s en jullie mooie trouwalbum!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie


Zwangerschapsshoot zwangerschapsfotografie zwangerschapsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Fotoproject 2018: een ‘negen maanden’-foto

December 2018 – Elk jaar probeer ik iets van mijn fotobucketlist af te vinken. In 2017 was dat het fotograferen van een bevalling. Toen begin 2018 een lieve vriendin aankondigde dat ze zwanger was, wist ik niet hoe snel ik haar moest vragen voor medewerking aan een ander punt op mijn bucketlist: een ‘negen maanden’-foto. Vanaf drie maanden zwangerschap kwam ze elke maand langs voor een foto in dezelfde kleding en in dezelfde pose. Op deze manier konden we mooi de groei van haar buik vastleggen. De laatste foto werd er een met baby, die ik maakte tijdens de newbornshoot. Het resultaat is een bijzondere foto waarin je goed kunt zien hoe haar buik gedurende haar zwangerschap groeide.

Meer informatie over zwangerschapsfotografie vind je hier.


FOTOlief is verhuisd!

Sinds 1 december 2019 is FOTOlief verhuisd naar de Helenapolder 9, 2992 TW in Barendrecht. In ons nieuwe huis heb ik op de eerste verdieping een kleine studio. Hier doe ik zwangerschapsshoots, newbornshoots, cakesmash fotoshoots, babyshoots, kindershoots en gezinsfotoshoots tot vier personen. Lifestyleshoots (zwanger, newborn of gezin) zijn nog steeds mogelijk bij je thuis. Daarnaast blijf ik natuurlijk ook gewoon zwangerschapsshoots en gezinsfotoshoots op buitenlocaties in de regio doen.

Wij zijn verhuisd naar een nieuwbouwwijk en de Helenapolder is nog niet opgenomen in alle navigatiekaarten. Gebruik bij voorkeur Google Maps of de Kaarten-app op de iPhone.

Tot ziens in de studio!


Geregistreerd partnerschap Anneliese en Sjoerd in Hellevoetsluis

Geregistreerd partnerschap Hellevoetsluis – Het had alle kenmerken van een bruiloft: een jurk en een pak, ringen, een ceremonie met een ambtenaar, tweemaal een ja-woord, een kus (of 10) en getuigen die een akte ondertekenen. Het was alleen geen bruiloft, maar de ceremonie voor geregistreerd partnerschap van Anneliese en Sjoerd. Zij gaven elkaar op 11-10-2018 het ja-woord in het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

Anneliese en Sjoerd zijn een ‘match made in heaven by Tinder’. Tijdens de ceremonie werd hier uiteraard bij stilgestaan. Zo leuk dat die ‘swipe naar rechts’ is uitgegroeid tot een liefdevolle relatie! Het werd een ceremonie met een lach en een traan. Anneliese en Sjoerd, bedankt dat ik erbij mocht zijn om jullie liefde voor elkaar vast te leggen. Ik wens jullie alle geluk met z’n tweeën en straks met z’n drieën!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie


Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Bruiloft Heidi en Stefan in Abel

Bruiloft Abel – Een echte ‘june-wedding’; de bruiloft van Heidi en Stefan op vrijdag 15 juni 2018. Wie trouwt in juni hoopt op mooi weer en dat kreeg dit bruidspaar ook… Het was een stralende voorjaarsdag. Een mooie dag ook voor een fotoreportage in Het Park in Rotterdam.

Heidi en Stefan leerden elkaar kennen in het Erasmus MC. Daarom wilden ze graag in en rond Het Park hun trouwfoto’s laten maken. Met het Erasmus MC op de achtergrond, maar ook in de fietstunnel waar ze bijna dagelijks doorheen fietsen en op de Parkkade met uitzicht op de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Als geboren en getogen Rotterdamse een locatie naar m’n hart!

Na de fotoreportage reden we naar Poortugaal waar Heidi en Stefan elkaar in de stijlvolle koepel van Abel het ja-woord gaven. Trouwambtenaar Saskia Offerhaus van 2Marry maakte er een prachtige ceremonie van. Heel knap hoe zij een persoonlijk thema als rode draad doorvoert in de plechtigheid. Een thema dat trouwens ook terugkwam in de trouwkaart, de bedankjes en tijdens het feest: Super Mario. Superleuk om dit vast te mogen leggen!

Heidi en Stefan, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen. Geniet van elkaar en van jullie trouwfoto’s!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie


FOTOlief bij Baby Time Barendrecht

Mei 2018 – Kleine buiken, grote buiken, geverfde buiken, ik zag ze allemaal op 30 mei 2018 tijdens de zwangerbeurs Baby Time, georganiseerd door SKS Alles Kids – bomvol activiteiten in de BonBon boerderij in Barendrecht. De aanstaande mama’s straalden allemaal. Een beetje dankzij hun zwangerschap en ook een beetje dankzij de warmte….

Ze konden gratis met hun partner, vriendin, zus, moeder of hun geverfde (bellypaint) buik op de foto. En daar werd enthousiast gebruik van gemaakt…

Meer informatie over zwangerschapsfotografie vind je hier.


In mama’s trouwjurk

Mei 2018 – Met een aantal bruiloften in de agenda begon mei 2018 een wens van ruim een jaar ervoor weer te kriebelen… Toen heb ik deze kleine meid gefotografeerd in oma’s trouwjurk en wilde ik haar ‘binnenkort’ in mama’s trouwjurk fotograferen. ‘Binnenkort’ werd door alle drukte alleen wat langer…

Toen het meivakantie was, heb ik eindelijk die trouwjurk onder het stof vandaan gehaald. En dat had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. Wat een gaaf idee! En wat een trotse 6-jarige dochter 💕

Zou jij dit met je dochter willen doen? Neem dan contact met me op.

Liefs,
Een trotse mama


Review FotoOpHout.nl

April 2018 – Enkele weken geleden benaderde FotoOpHout.nl (dochterbedrijf van Fotocadeau.nl) mij of ik gratis hun product wilde testen. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee. Het was lastig om uit al die mooie fotoshoots een foto te kiezen. Daarom heb ik de hulp van mijn Facebook-volgers ingeschakeld. Zij kozen met grote meerderheid voor deze newbornfoto van kleine Nora.

Bestelling via de website
FotoOpHout.nl is een overzichtelijke website waar je bovenaan de homepagina een knop vindt om jouw foto op hout te bestellen. Klik je op deze knop, dan kun je direct op je computer of tablet de foto zoeken die je wilt gebruiken. Als je je foto hebt gevonden, begint het bestelproces, waarbij je uit diverse opties kunt kiezen om je bestelling te personaliseren, zoals formaten, soorten hout (ook voor buiten) en horizontale of verticale planken. Bij alle opties wordt een uitleg gegeven of kun je voorbeelden bekijken. Je kunt tevens filters gebruiken om je foto een andere sfeer te geven, of een tekst over de foto zetten. Hierna volgen extra opties tegen betaling, zoals een ophangsysteem, professionele fotocontrole (die ik als fotograaf natuurlijk niet nodig heb…), whitewash behandeling (voor betere kleurechtheid) en speciale fotobewerkingen.

Verzending en service
Vijf dagen na bestellen ontving ik een email dat mijn foto op hout verzonden was. Binnen een week na het plaatsen van mijn bestelling was hij binnen. Er zaten echter twee schoonheidsfoutjes in. Na een prettig contact met de klantenservice kreeg ik binnen enkele dagen een nieuw product toegestuurd. Nu was de kwaliteit wel in orde. Een duim omhoog voor deze service!

Prijs en kwaliteit
Prijzen lopen uiteen van € 10,95 voor het kleinste formaat (20×20 cm) op multiplex (geen planken, zonder ophangsysteem en zonder whitewash) tot zo’n € 375,- voor het grootste formaat (120×160 cm) op vurenhout planken met ophangsyteem en whitewash behandeling. Voor ieder budget is er dus een foto op hout te bestellen. De foto van Nora is gedrukt op 40×60 cm vurenhout en heeft een whitewash behandeling gekregen. De kwaliteit is prima. Het hout is stevig en de afdruk is kleurecht (dankzij de whitewash behandeling). De foto krijgt een mooi plekje in mijn nieuwe studio eind dit jaar!

Tip: FotoOpHout.nl verkoopt ook andere leuke wanddecoraties. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen foto op forex samenstellen.


Minishoots groot succes!

Op zaterdag 14 april 2018 organiseerde FOTOlief minishoots voor Moederdag en Vaderdag. Een drukke dag waarbij ik veel baby’s, kinderen en gezinnen voor een speciale achtergrond mocht fotograferen. Met geweldige foto’s als resultaat, waar verschillende papa’s, opa’s en oma’s mee verrast zijn.

Bij een reguliere babyshoot of kindershoot kun je trouwens ook voor deze populaire achtergrond kiezen.

Meer informatie over babyfotografie en kinderfotografie vind je hier.


Vaderdagactie 2018

Maart 2018 – Eind 2016 maakte ik mijn eerste generatiefoto. Sindsdien volgden er nog veel meer, onder andere tijdens de Moederdagactie van 2017. Omdat het zo’n succes was, kon je deze bijzondere familiefoto van drie of vier opeenvolgende generaties tot en met Vaderdag 2018 laten maken voor een leuke actieprijs. En daar hebben weer veel families gebruik van gemaakt!

Meer informatie over generatiefotografie vind je hier.


130 fotoshoots in 2017

December 2017 – Wat een topjaar heb ik achter de rug! Voor 130 gezinnen en families mocht ik prachtige herinneringen vastleggen. In deze collage zie je een selectie van 90 fotoshoots. In 2018 sta ik gewapend met mijn camera weer voor jullie klaar om nog veel meer mooie momenten te fotograferen. Bedankt dat jullie voor FOTOlief kozen en bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik wens jullie een gelukkig en fototastisch 2018!

Een splitsing van alle fotoshoots:
32 newborns
26 cakesmashes
23 generatiefoto’s
13 kindershoots
8 zwangershoots
8 gezinnen en families
6 babyshoots
5 Earlybirds-reportages
2 bruiloften
1 bevalling
1 loveshoot
5 overige shoots


Superheldenshoot voor Vin

kinderfotografie FOTOlief Barendrecht RotterdamDecember 2017 – Vin (4 jaar) is gek van superhelden. Toen zijn mama mij benaderde of ik een fotoshoot met superheldenthema voor hem wilde verzorgen, was ik direct enthousiast. Wat een leuk idee om je kind op deze manier in het zonnetje te zetten! Vin was helemaal trots toen hij als de Hulk, Superman én Batman op de foto mocht. Een themafotoshoot is trouwens ook leuk voor meisjes: zie jij je dochter al stralen in prinsessenjurken? Mail naar martine@foto-lief.nl om jouw ideeën te bespreken.


Bruiloft Jean-Paul en Janneke in Kasteel van Rhoon

Bruiloft Kasteel van Rhoon – Het regende de hele week voordat Jean-Paul en Janneke op 17-11-’17 gingen trouwen, maar op hun dag scheen de zon. En niet alleen de zon straalde, Jean-Paul en Janneke ook!

Nadat ik eerst bij de bruidegom (die de nacht in een B&B had doorgebracht) en vervolgens thuis bij de bruid de voorbereidingen had vastgelegd, vertrokken we na de ontmoeting naar het Kasteel van Rhoon waar de trouwreportage plaatsvond. In en rondom het kasteel heb ik foto’s van hen samen gemaakt voordat de gasten arriveerden.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte: de ceremonie in de trouwzaal van het kasteel. Een prachtige ruimte om elkaar het ja-woord te geven en waar de zon trots naar binnen scheen. Er werd gelachen en hier en daar een traantje weggepinkt. Na de ceremonie volgden nog felicitaties, champagne en natuurlijk een heerlijke bruidstaart.

Twee weken later kwamen Jean-Paul en Janneke hun trouwfoto’s bekijken. Vol ontroering zagen ze alle gebeurtenissen en details van hun trouwdag voorbijkomen… Lief bruidspaar, bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden en veel geluk in jullie huwelijk!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie


Regenboogbaby

Een miskraam of het verlies van een kindje tijdens of net na de zwangerschap zorgt voor heel veel pijn en verdriet. Als jullie daarna een gezond kindje in jullie armen mogen sluiten, dan noem je dat een ‘regenboogbaby’. Een regenboogbaby is een geschenk na een heftige periode.

Ik heb nu een mooie wrap in zachte regenboogkleuren om te gebruiken bij newbornshoots van regenboogbaby’s. Meer weten over newbornfotografie? Klik hier.


Trouwworkshop in België

Zondag 27 augustus 2017 volgde ik in België bij PIXEL Photography een workshop trouwfotografie. Joyce en Jean-Paul uit Spijkenisse stonden model als bruidspaar en deden het geweldig! Bij Kasteel Ravenhof (Stabroek) dachten voorbijgangers dan ook dat het echt hun trouwdag was. Ze werden regelmatig gefeliciteerd en er werd geroepen dat ze elkaar moesten kussen. Zou niemand het dan raar gevonden hebben dat er vijf fotografen omheen stonden?

Het was een erg gezellige en leerzame dag. We konden op verschillende plekken en met diverse soorten licht oefenen. Het resultaat zie je hieronder. Karim en Petra, bedankt voor jullie gastvrijheid en kennisdeling! Joyce en Jean-Paul, bedankt dat jullie vrijwillig een hele middag hebben opgeofferd om model te staan!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie