10 heldere afspraken bij FOTOlief

Als je een fotoshoot boekt bij FOTOlief, ga je akkoord met de 10 afspraken hieronder.

1 – Copyright
Op de foto’s gemaakt door FOTOlief (Martine de Kluiver) rust copyright. Je mag de afgenomen foto’s in privékring onbeperkt gebruiken. De foto’s mogen niet zonder toestemming van FOTOlief voor andere doeleinden of door derden worden gebruikt, zoals in een tijdschrift of bij een fotowedstrijd. Ook mag je de foto’s niet bewerken.

2 – Publicatie op social media
Gebruik van de foto’s op social media mag met de vermelding dat de foto’s gemaakt zijn door FOTOlief. Je bent altijd vrij om berichten van FOTOlief te delen of om jezelf erin te taggen.

3 – Levering
Alle foto’s worden bewerkt naar stijl en smaak van FOTOlief. Binnen een afgesproken termijn (enkele dagen tot maximaal twee weken) ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je een selectie van de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s binnen een week digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer (let op: download blijft één week beschikbaar). Bij cakesmash fotoshoots en trouwfotografie ontvang je binnen een afgesproken termijn een minimumaantal foto’s digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer. Onbewerkte foto’s (RAW-bestanden) worden nooit geleverd en zijn niet te koop. Fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums kun je in hoge kwaliteit bestellen via FOTOlief.

4 – Verzetten bij ziekte
Omdat ik de kans op besmetting met wat voor virus dan ook, bij mijn klanten én eigen gezin, zo klein mogelijk wil houden, vraag ik je de fotoshoot te verzetten als je kind ziek is of jij zelf ziek bent. Heb je (of heeft je kind) het coronavirus, griep, buikgriep of een flinke verkoudheid? Meld dit dan zo snel mogelijk, het liefst een dag voor de fotoshoot (bij cakesmash fotoshoots twee dagen van tevoren in verband met bereiding van het taartje). Hetzelfde geldt als ik zelf ziek ben. Ik laat het je waar mogelijk een dag van tevoren weten en dan maken we een nieuwe afspraak. Bij trouwfotografie zorg ik voor een professionele vervanger als ik ziek ben.

5 – Annuleren
Kan de fotoshoot om wat voor reden dan ook helemaal niet doorgaan, dan is het geen probleem om de afspraak te annuleren. Ik vraag je wel om dit uiterlijk 48 uur voor de fotoshoot door te geven, zodat ik geen onnodige voorbereidingen tref. Annuleer je binnen 48 uur voor de fotoshoot, dan kan het zijn dat ik reeds gemaakte kosten aan je doorbereken.

6 – Betaling en aanbetaling
Zonder betaling ontvang je geen foto’s. Betalen kan uiterlijk een dag voor de fotoshoot op rekeningnummer NL15 KNAB 0256 8798 85 op naam van FOTOlief o.v.v. naam en datum fotoshoot. Bij cakesmash fotoshoots moet de betaling (in verband met bereiding van het taartje) twee dagen voor de fotoshoot overgemaakt zijn. Voor trouwfotografie geldt een aanbetaling van 25% die binnen 14 dagen na reserveren van de trouwdatum overgemaakt moet zijn. Pas na de aanbetaling is de gereserveerde datum definitief. Het restantbedrag betalen jullie vervolgens uiterlijk twee werkdagen voor jullie trouwdag. Als je fotoproducten via FOTOlief bestelt, dan dien je deze eerst te betalen voordat ik de bestelling plaats.

7 – Privacy
FOTOlief gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb ik bijgevoegde privacyverklaring opgesteld. Om anderen te informeren over mijn werk deel ik regelmatig foto’s op mijn website en social media. Ik deel nooit foto’s zonder toestemming en vind het belangrijk om jouw wensen omtrent het wel of juist niet delen van foto’s te respecteren. Als ik foto’s mag delen, dan gebruik ik een watermerk. In het toestemmingsformulier kun je je wensen omtrent het delen van foto’s aangeven. Je kunt altijd terugkomen op je beslissing.

8 – Aansprakelijkheid
FOTOlief werkt veilig en hygiënisch en doet er alles aan om de fotoshoot naar wens te laten verlopen. Heb je speciale wensen? Laat dit zoveel mogelijk van tevoren weten. Als je tijdens de fotoshoot ergens mee zit, bespreek dit dan direct. Je kunt FOTOlief achteraf niet aansprakelijk stellen voor het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen. Fotografie is mensenwerk en het gedrag van kinderen is nu eenmaal onvoorspelbaar. FOTOlief is ook niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke spullen en voor allergische reacties als gevolg van gebruikte materialen. Kom je naar de studio, dan is het handig om te weten dat er in huis een kat en hond aanwezig zijn.

9 – Garantie en nabestellen
Ik garandeer je de beste kwaliteit foto’s en via FOTOlief bestelde fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums. Voor de kwaliteit van fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums die je bestelt bij andere aanbieders dan FOTOlief kan ik helaas geen garantie geven. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct opslaan en bewaren van de ontvangen foto’s. FOTOlief bewaart de gemaakte foto’s in beginsel een half jaar. Binnen deze termijn is het mogelijk foto’s, fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums na te bestellen.

10 – Winacties en cadeaubonnen
FOTOlief geeft soms minishoots (ter portfolio-uitbreiding) en cadeaubonnen weg via Facebook. Als winnaar kun je binnen veertien dagen contact opnemen om de minishoot in te plannen of de cadeaubon te claimen. Bij een minishoot krijg je standaard drie foto’s gratis als dank dat ik de foto’s in mijn portfolio mag gebruiken. Extra foto’s kun je kiezen tegen een meerprijs. Het is niet mogelijk de geplande gewonnen minishoot te verzetten of uit te keren in geld. Gewonnen cadeaubonnen kun je binnen een half jaar gebruiken voor een fotoshoot naar keuze.

Aangekochte cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig. Hierbij geldt wel dat eventuele reis- en parkeerkosten (indien van toepassing en niet reeds door gever voldaan) en eventuele prijsstijgingen bijbetaald dienen te worden. Aangekochte cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld. Inwisselen voor andere fotopakketten is wel mogelijk. De waarde wordt dan verrekend; een bijbetaling voor duurdere pakketten of extra digitale foto’s/fotoproducten bij goedkopere pakketten.